П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпархія УПЦ МП на Львівщині стверджує, що хакери зламали їхні сайти для публікації провокативних матеріалів

    Зловмисники зламали три сайти “Львівської” єпархії УПЦ МП та опублікували на них провокативні матеріали.

    16 вересня 2022 року невідомими особами було зламано три сайти Львівської єпархії УПЦ МП (Головний сайт – upc.lviv.ua; Фотолітопис єпархії – foto.upc.lviv.ua та першу версію сайту, який містить матеріали, написані до 2016 року – 2016.upc.lviv.ua), повідомляє Telegram-канал митрополита “Львівського і Галицького” Філарета.

    За даними пресслужби єпархії УПЦ МП, на сайтах було розміщено різні провокаційні матеріали.

    “На сайті foto.upc.lviv.ua поставили брудну та неправдиву інформацію про те, що Львівська єпархія підтримує “Спеціальну військову операції РФ” в Україні. Також було розміщено звернення від імені предстоятеля УПЦ МП Онуфрія, у якому йдеться про те, що прецедентом для початку війни в Україні стали нерозсудливі дії президента України Володимира Зеленського, а також те, що митрополит Онуфрії “висловлює любов та повагу до руських воїнів, які прийшли оберігати українську землю”, – йдеться в повідомленні.

    Там заявляють, що “ця інформація є 100%-во неправдивою, а сама спроба дискредитації Львівської єпархії УПЦ свідчить про те, що її ініціатори зацікавлені виключно в роз’єднанні українського народу, а також зовсім не знайомі з реальною діяльністю УПЦ у Львові”.

    “Також нагадуємо, що в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну Керуючий Львівською єпархією митрополит Філарет цю військову агресію назвав війною, а предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав дії РФ по відношенню до нас “каїновим гріхом”, – наголошують в пресслужбі єпархії УПЦ МП.

    Керівництво єпархії подало заяву у Головне управління Національної поліції у Львівській області з приводу зламу сайтів єпархії та розповсюдження неправдивої інформації.

    “Маємо надію, що злочинців найближчим часом буде знайдено та покарано згідно Закону України. Також повідомляємо, що роботу всіх наших сайтів відновлено”, – йдеться у повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне