Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск: «Перед прощенням має бути засудження зла»

    В інтерв’ю для неаполітанського часопису «Il Mattino» Папа Франциск, серед іншого, ділився думками про те, як здолати війну, яким буде світ після війни, передає vaticannews.va

    «Але яким чином вийдемо зі стану війни? Яким буде світ після війни?» – було наступне запитання, відповідаючи на яке, папа Франциск навів слова свого попередника папи Івана Павла ІІ, який у Посланні на Всесвітній день миру 2002 року, що відзначався після терактів проти хмарочосів-близнюків у США, писав, що «порушений порядок неможливо повністю відновити, якщо не поєднувати між собою справедливість і прощення. Колонами справжнього миру є справедливість і прощення, що є особливою формою любові».

    «Таким є шлях, – зазначив папа Франциск. – Кожна річ має свій час. Перед прощенням має бути засудження зла. Важливо, однак, не культивувати війну, а приготовляти мир, сіяти мир. Не миритися з ідеєю про те, що для того, щоби перемогти зло, потрібно застосовувати його зброю. Як я наголошував під час зустрічі з релігійними лідерами в Казахстані, лише діалог є необхідною та незворотною дорогою. І потрібно вести діалог з усіма».

    Варто зазначити, що папа досі прямо не засудив путіна за розв’язання кровопролитної війни в Україні. Натомість, раніше, він розкритикував володаря, «з країни, де сходить сонце». Також понтифік розповідав, що Кіріл 20 хвилин обґрунтовував йому війну з картою в руках. Однак папа і Кіріла (Гундяєва) прямо не засудив, а лише назвав його «вівтарником Путіна». Франциск відвідав Казахстан, де зустрівся із делегацією РПЦ, а поїздку в Україну скасував через рекомендації лікаря.

    Найсвіжіше

    Популярне