П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск розкритикував володаря, «з країни, де сходить сонце»

    Під час візиту на Мальту Папа Римський Франциск розкритикував владоможця, який розпочав війну «з країни, де сходить сонце». Ймовірно папа мав на увазі Владіміра Путіна.

    Про це повідомляє Reuters, передає ТСН.

    У своїй промові в президентському палаці Мальти Папа Франциск суворо засудив особу, яка наділена владою і використовує її для проведення руйнівної війни.

    “Знову якийсь владоможець, на жаль, захоплений анахронічними заявами про націоналістичні інтереси, провокує та розпалює конфлікти, тоді як звичайні люди відчувають необхідність будувати майбутнє, яке або буде спільним, або не буде взагалі”, – завуальовано говорив він.

    Папа Римський також зазначив, що нещастя цієї війни, яку принесла Росія, відчувають усі люди.

    “Зі сходу Європи, з країни сходу сонця, нині поширилися темні тіні війни. Ми думали, що вторгнення в інші країни, жорстокі вуличні бої та атомні загрози були похмурими спогадами про далеке минуле. Однак крижані вітри війни, які приносять лише смерть, руйнування та ненависть, потужно обрушилися на життя багатьох людей і вплинули на всіх нас”, – сказав він.

    Папа Франциск розкритикував індустрію озброєнь і висловив стурбованість згасаючим ентузіазмом щодо миру, який з’явився після Другої світової війни, заявивши, що зіткнення інтересів та ідеологій “знову потужно виникло у звабах автократії, нових форм імперіалізму (і) широко поширеної агресивності”.

    Нагадаємо, папа Франциск розглядає можливість поїздки до Києва. Також папа Римський подарував машину швидкої допомоги лікарні на Львівщині.

    Найсвіжіше

    Популярне