Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Маріупольський та Донецький ПЦУ вимагає покарання для російських попів

    Архиєрей Православної Церкви України митрополит Маріупольський та Донецький Сергій, багато років відбудовує українську церкву в Україні, попри опір чиновників і представників влади.

    Після окупації частини Донецької області він перевів Єпархіальне керівництво  з Донецька в Маріуполь. Але в березні 2022 року російська армія знищила будівлю єпархії.

    Зараз владика Сергій разом з волонтерами в Дніпрі займається тим, чим займався останні роки і в Маріуполі – годує нужденних. Правда, список нужденних сильно розширився. Щодня тисячі людей, які тікають від війни, приходять за допомогою в ПЦУ та волонтерський хаб «Доброго ранку, ми з Маріуполя».

    Вже зараз Маріупольська і Донецька єпархія готується повертатись в Маріуполь. І важлива частина цієї підготовки – покарання попів, які не просто вітали ворога, а фактично стали частиною армії російської федерації в цієї війни. Митрополит вимагає покарати винних.

    Видання 0629.com.ua наводить його звернення.

    Ну що дорогі друзі?! Вже всі, навіть скептики, вірять і відчувають, що дуже скоро ми повернемось в наші українські міста, селища, села, де зараз тимчасово панує «руський мир». Але зараз не про те…

    Я дуже покладаюся на справедливість закону.  І надіюся, що паралельно з нашою перемогою, відновленням  суверенітету України на тимчасово окупованих територіях нашої багатостраждальної країни, відбудеться 100-відсткове покарання тих, хто привів на нашу землю, в наш дім кляту війну під соусом «мышебратья». Розмова піде про справжніх ідеологів так званого «руского міра» , попів і архієреїв московського патріархату.

    Відразу попереджаю, що назву цій фсб-шної організації, імена та прізвища злодіїв в рясах навмисно пишу з маленької (ну дуже з маленької ) літери. Тому що не поважаю цих потвор, які через церковний амвон і свої крилаті фрази принесли на нашу святу землю кров і страшні муки.

    Не даремно старі люди казали- «який піп, такий і прихід». Тотальне зомбування, переконання та інші впливи на парафіян мп професійно проводили політтехнологи, роблячи з людей справжніх рабів, безхребетних юродивих «спасі господі», які до сих пір вірять, що українці самі по собі стріляють, та самі себе підірвали у драмтеатрі та інш.

    Ієрархи мп в Україні нагороджували катів Гіркіна, Гіві, Моторолу, Захарченко та інших біснуватих фашистів , але (дуже дивно) зараз не відбувають строк за державну зраду, а спокійненько служать собі у Донецьку, Горлівці, Луганську та навіть інколи приїжджають на засідання своїх брехливих синодів, де отримують вказівки своїх кураторів з москви. Так ось, мене і моїх друзів-побратимів дуже турбує невизначеність деяких наших політиків і представників етнополітики стосовно цих колаборантів в рясах, а також їх спонсорів «дияконів».

    Не можливо бути «трохи вагітними». Або так, або ні. Або ви служите Україні, або служите її північному сусіду – ущербному клептоману.

    Також хотілось би почути від СБУ та Генеральної прокуратури України – чи  понесуть покарання представники московського патріархату в Україні, які зустрічали з хлібом і сіллю Пушиліна та іншу мразоту, яка з благословення (язик не повертається назвати його патріархом ) гундяєва знищили Маріуполь, Волноваху.

    Московський патріархат в Україні  – це така ж сама терористична організація,  як і сама «рассея». А попи цього клятого патріархату – не краще кадирівців чи вангерівців. Спочатку ці покидьки не встають у Верховній Раді, щоб вшанувати пам’ять загиблих за Україну, а потім ми знаходимо тисячі закатованих мучеників і мучениць у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Ізюмі. Яких ґвалтували перед смертю, відрізали кінцівки, виколювали очі… Я не кажу за наших полонених Азовців, яких заживо спалили, приховуючи свої (рашиські ) військові злочини та знущання над пораненими.

    В той же час ми не хочемо самосуду. Ми правова держава. Тому будемо сподіватися на адекватну реакцію уповноважених органів.  Маю надію, що всі колаборанти будуть відповідати за кожну вбиту дитину, за стареньких батьків, які заживо згоріли в багатоповерхівках, за сльози і страждання всіх біженців і вимушених переселенців.

    І наостанок. Не ходіть в російські храми. Розповідайте своїм знайомим і друзям. Вони і зараз працюють на п’яту колону. Наша ПЦУ молиться за свій народ, допомагає своїй армії, а російська церква в Україні до сих пір чекає своїх «визволителів» і працює на путіна і гундяєва.

    Вiд Матвiя 7:13-27 

    Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки. По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків? Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі. Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити. Усяке ж дерево, що доброго плоду не родить, зрубується та в огонь укидається. Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!

    Найсвіжіше

    Популярне