Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіянина, який образив українок, влада Естонії позбавили посвідки на проживання

    Керівник служби міграційного нагляду Естонії Райніс Сінікас повідомив, що довгостроковий дозвіл на проживання чоловіка анульований. „Минулого тижня ініціатор конфлікту на пляжі Пірита влітку цього року отримав повідомлення про те, що на підставі § 241’2 Закону про іноземців його позбавляють довгострокового посвідчення на проживання. Він має право оскаржити це рішення протягом 10 днів“, – відповів естонський чиновник.

    Як додає поліція, законом передбачено, що після набрання чинності рішенням на підставі § 241’2 Закону про іноземців (іноземець є небезпекою для громадського порядку або державної безпеки – прим. ред.) людина зобов’язана подати заяву на отримання тимчасового посвідки на проживання, щоб мати право залишатись на території Естонії, повідомляє Delfi. “Якщо протягом наступних п’яти років за ним не буде помічено жодних правопорушень, він зможе подати заяву на довгостроковий дозвіл на проживання, як це передбачено стандартною процедурою”, – уточнив Сінікас.

    Конфлікт між місцевим російським чоловіком та українськими дівчатами стався у липні. На відео, оприлюдненому однією з потерпілих, видно, як чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, ображає дівчат, висловлюючись нецензурно. За словами дівчат, суть конфлікту полягала в тому, що чоловік вимагав від них говорити „нормально“, тобто російською мовою. Сам чоловік у розмові з Delfi пояснив свої грубі слова тим, що жінки його провокували, образивши його рідну мову. Після цього поліція порушила справу за статтею щодо порушення громадського порядку. У результаті у нього забрали довгостроковий дозвіл на проживання. Герой конфлікту народився Естонії і має російське громадянство.

    Найсвіжіше

    Популярне