Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На з’їзді лідерів світових релігій у Казахстані ухвалили підсумкову декларацію

    У столиці Казахстану завершилася робота VII З’їзду лідерів світових та традиційних релігій. Після завершення форуму ухвалили підсумкову декларацію. Оголошення підсумкового документа надали Джо Бейлі Веллсу, спеціальному представнику Англіканської Церкви, передає EL.KZ.

    «Ми заявляємо, що докладемо всіх зусиль, щоб з’їзд лідерів світових та традиційних релігій продовжував свою діяльність. Ми заявляємо, що з’їзд виконує важливу роль у місії зміцнення діалогу в ім’я миру та співробітництва. Ми закликаємо, що наслідки пандемії можна подолати лише спільно. Ми переконливо просимо національні уряди та організації надати допомогу всім релігійним групам та громадам, які зазнали утисків та насильства у світі з боку екстремізму та тероризму, а також унаслідок військових конфліктів. Ми закликаємо світових лідерів відмовитися від агресивної риторики, яка веде до дестабілізації світу та припинити кровопролиття у всіх куточках світу. Ми закликаємо всіх світових релігійних лідерів продовжувати розвивати діалог в ім’я дружби та солідарності», – зазначила Веллс.

    З підсумковою промовою до учасників форуму звернувся Папа Римський Франциск. Він зазначив, що будь-які конфлікти потрібно засуджувати не дивлячись на їхні цілі та мотиви.

    «У декларації нашого з’їзду стверджується, що будь-яке підбурювання до ненависті, насильства, війни, конфліктів, яких би мотивів вони не мали, не мають нічого спільного з справжнім релігійним духом і повинні відкидатися найрішучішим чином, засуджуватися без будь-яких відмовок. Також ми наголошуємо на необхідності захисту жінки, покращення її соціального статусу, тому що у неї рівні права в сім’ї та в суспільстві. Ми повинні надавати жінкам можливість брати участь у важливих справах держав. Ще один важливий момент – молодь. І тут найважливіша ця освіта, завдяки якій зміцнюється взаємне розуміння та мирне співіснування», – зазначив Папа Римський.

    Також понтифік подякував народу Казахстану за теплий прийом. «Дякую народ Казахстану – доброзичливий хоробрий, здатний приймати інші культури, що зберігає свою історію та цінні традиції», – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне