П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Після успіхів української армії український дух у Криму починає відроджуватися – Ескендер Барієв

    Перший злам у свідомості кримчан, власне, відбувся вже тоді, коли вони побачили провал плану “взяти Київ за 3 доби”. Далі тих, хто прозрівав, ставало все більше.

    Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.

    “Після вибухів на півострові, успіхів української армії можна сказати, що український дух у Криму починає відроджуватися. Люди люблять поговорити про це на базарах, посміхаються один одному, розуміють з півслова, підтримують. Спротив зростає у всіх сферах. Приміром, нам відомо про випадок, коли росіян відмовилися обслуговувати на одній із СТО, хоча після цього окупанти добилися, аби цей автосервіс закрили”, – наголосив Барієв.

    За його словами, кримчани чудово бачать, що Крим використовується у військових цілях.

    “Приміром, спеціально до великої війни на півострові завершили будівництво великих інфраструктурних об’єктів. І вже зрозуміло, що керченський міст, трасу Таврида спорудили для військової логістики, а не для мирного життя. У Сімферополі закінчили окружну дорогу, щоб менше мешканців бачили, як переправляють військову техніку. Так само з лікарнями – вже зрозуміло, для чого їх ремонтували. А також для чого відновлювали вертолітні майданчики, аеродроми. Так, окупанти десь побудували дитячі садки, відремонтували школи. Але у цих дитсадках і школах створили військові гуртки, кадетські класи, «юнармію», тобто це робили, аби мілітаризувати дітей”, – зазначив Ескендер Барієв.

    Найсвіжіше

    Популярне