Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха в Україні призначив своїм радником польського релігійного експерта Патрика Панасюка

    18 серпня екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) призначив своїм радником Патрика Панасюка, який також є головою польсько-грецького Фонду святої Марини.

    13 вересня пан Патрик отримав посвідку про призначення. Про це він написав у Фейсбуці.

    «Сьогодні з рук Його Високопреосвященства єпископа Команського Михаїла я отримав посвідку про статус Радника Екзарха Константинопольського Патріарха в Києві.
    Хотів би подякувати Його Високопреосвященству за довіру та готовність до широкої співпраці у соціально-культурній та гуманітарній сферах», – йдеться в дописі Патрика Панасюка.

    За словами новопризначеного радника, екзархати в Православній Церкві виконують функції, подібні до апостольських нунціатур, а екзархи є вищими представниками Константинопольського патріарха при місцевій державній владі та помісній Церкві.

    «Я буду виконувати свою функцію в соціальному плані, і це доповнить мою попередню діяльність у Фонді “Свята Марина”», – підсумував радник єпископа Команського Патрик Панасюк.

    Патрик Панасюк є активістом православної громади у Польщі і спеціалізується на релігійній політиці та дипломатичному протоколі Православної Церкви. Патрик Панасюк закінчив теологічний Афінський національний університет (Греція) та Варшавський університет. Активно працює для польсько-грецьких відносин та є ініціатором польсько-грецького Остробрамського фестивалю в Афінах.

    Найсвіжіше

    Популярне