Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще один священик УПЦ МП з Херсонщини пішов на співпрацю з окупантами

    Священики Української Православної Церкви Московського Патріархату продовжують налагоджувати активну співпрацю з окупантами на Херсонщині. Черговим колаборантом-кліриком став настоятель храму Івана Кронштадтського в Білозерці Анатолій Корнєв.

    Про це повідомляє ІРС Херсон.

    Виступаючи на організованому росіянами форумі “Ми разом з Росією”, отець Анатолій досить однозначно заявив про свою позицію стосовно російсько-української війни та окупації півдня нашої держави.

    “Відповіддю на політику роз’єднання, що нав’язувалась ззовні, має стати політика єднання, що породжується самим східнослов’янським суспільством, тобто нами самими”, – заявив отець Анатолій, тим самим закликавши до єднання та примирення з російськими окупантами.

    Храм Івана Кронштадтського, настоятелем якого є Анатолій, знаходиться в Білозерці на вулиці Соборній. Схоже, що на співпрацю з росіянами клір цієї церкви пішов ще в середині березня, адже у цей час вони вже активно приймали пожертви в рублях, а в одного з їх довірених осіб у той час вже був російський номер телефона.

    Також храм Івана Кронштадтського є членом російського церковного союзу “Іоанівська сім’я”, що об’єднує парафії, які носять ім’я саме цього святого. Метою цієї організації є “патріотичне, духовно-моральне виховання підростаючого покоління“, задля чого вони проводять в рРосії “трудові та дитячі літні військово-патріотичні експедиції”, тобто, фактично виховуючи нових вояків для країни-агресора.

    Отець Анатолій далеко не перший священик УПЦ МП, котрий пішов на співпрацю і надає ідеологічну підтримку окупантам.

    Найсвіжіше

    Популярне