Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська делегація на Асамблеї ВРЦ не дала жодного голосу за декларацію щодо війни з Україною

    Жоден член російської делегації на Асамблеї Всесвітньої Ради Церков, що зараз проходить у Німеччині, не підтримав резолюцію щодо російської агресії проти України.

    Про це повідомив богослов Кирило Говорун.

    “На жаль, але ніхто навіть з “хороших” росіян і навіть етнічних українців у делегації РПЦ на Генасамблеї ВРЦ не підняв синю картку (голос “за” – ред.) проти війни з Україною”, – написав Говорун.

    “Дорогі брати і сестри, я прошу вислухати мене і не йти на компроміс з черговою істиною заради дипломатії. Просто назвіть це як є – російська агресія проти України”, – наголосила під час обговорення Олександра Коваленко від делегації Православної Церкви України.

    “Якщо Церкви не висловлюються, коли відбувається насильство і несправедливість, чи ми продовжимо бути “сіллю землі”? Я також звертаюсь до делегації Російської православної церкви і прошу їх: якщо ви проти війни Російської федерації проти України, будь ласка, підійміть сині картки. Дуже прикро, що ви порівнюєте кров українців з Starbucks та McDonald’s”, – наголосила Олександра.

    За словами учасників обговорення, на виступ представникам від України надали одну хвилину, водночас російський представник говорив цілих шість хвилин.

    “Одна хвилина. Стільки українець може обговорювати заяву про війну в Україні. Я не можу передати, як боляче чути заяву, що однаково ставиться до жертви і агресора. Сподіваюся, Комітет отримає та розгляне наші письмові зауваження щодо заяви. Почуймо голос українців, коли йдеться про війну в Україні!” – зазначив богослов Роман Сігов.

    Найсвіжіше

    Популярне