Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Пісидійський Іов про війну: Чи це свідчення Христа, що ми даємо світові?

    Необхідність примирення між християнськими Церквами та всередині них наголосив митрополит Пісидійський Іов, виступаючи під час 11-ї Асамблеї Всесвітньої Ради Церков про єдність християн і спільне свідчення Церков.

    Як зазначив митрополит Пісидійський Іов, «ми бачимо, як християнська держава вторгається також у християнську державу. Ми бачимо, як християни вбивають християн у Європі. Чи це свідчення Христа, що ми хочемо дати світові?»

    Митрополит Пісидійський зазначив, що має бути примирення з усім людством і з Божим творінням, передає Orthodox Times.

    На наступній пресконференції митрополит Іов також торкнувся питання виключення російської церкви зі складу Всесвітньої Ради Церков.

    «Кілька тижнів, кілька місяців тому багато хто сперечався, що ми повинні виключити делегацію Російської Церкви з ВРЦ. Ми, православні, проти цього. Тому що, якщо ми хочемо примирення та діалогу, всі мають бути залучені. Для нас, православних, як сім’ї, Всесвітня Рада Церков є дуже важливою, тому що це місце, де ми можемо зустрічатися. Ми не так часто зустрічаємось поза ВРЦ. Це надзвичайно важливе місце для діалогу, тільки так ми можемо продовжувати і рухатися вперед», – зазначив він.

    Він підкреслив, що добре, що питання єдності було висвітлено в сьогоднішній дискусії, тому що «інколи ми забуваємо про свою мету. Ми повинні дізнатися, що нас розділяє. І важливо знати, що у нас спільного.

    Водночас він визнав, що залишається багато проблем для єдності, оскільки є багато моральних, соціальних і навіть політичних питань.

    Зі свого боку, архиєпископ Кентерберійський Джастін Велбі з Англіканської Церкви сказав, що в часи кризи, подібні до тієї, що ми переживаємо, «ми потребуємо Божої благодаті. І один одного. Чи то Україна, чи то ІДІЛ, християни покликані бути спільнотою».

    Далі він сказав: «Минув час, коли ми були самі. Треба ризикувати. Тому що страждання всесвітнє. Коли ми страждаємо, то тому, що ми християни, не питаючи, до якої конфесії ми належимо. Ми страждаємо, бо ми християни».

    Він зазначив, що в очах Бога ми єдині. «Це невдача в ці часи бути розділеними. Об’єднана Церква поділяє страждання всіх Церков. Цього не можна робити, коли йде нескінченний поділ. Відсутність єдності ускладнює молитву».

    Найсвіжіше

    Популярне