Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія вщент зруйнувала в Україні 289 закладів освіти

    Внаслідок бойових дій Росії на території України пошкоджено 2328 закладів освіти, повністю зруйновано – 289.

    Про це повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції, генерал поліції Олексій Сергєєв, передає Укрінформ.

    “1 вересня слід зазначити, що з початку військової агресії пошкоджено 2328 закладів освіти, з яких 289 зруйновано повністю”, – сказав Сергєєв.

    Він також додав, що “206 дітей наразі перебувають як безвісти зниклі. Інформація про яких наразі відсутня, бо вони перебували на окупованій території або евакуйовувалися під час наступу ворога”.

    “Всі ці факти документуються слідчими поліції для притягнення в подальшому до відповідальності всіх причетних до цих воєнних злочинів”, – наголосив Сергєєв.

    Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні з нагоди початку нового навчального року підкреслив, що цьогорічне 1 вересня дуже відрізняється від тридцяти попередніх. Але все ж об’єднує в собі десятки попередніх – попередніх років, попередніх століть, битв, які були, і битв, які тривають, перемог, які вислизали з рук нашого народу, і перемог, які українці здобували, і тієї перемоги, яка, за його словами, обов’язково буде.

    Найсвіжіше

    Популярне