П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині невдовзі демонтують «Алею героїв» совєтського союзу

    Виконавчий комітет Бориспільської міської ради, що у Київській області, прийняв рішення про демонтаж «Алеї героїв» совєтського союзу.

    У повідомленні міський голова Борисполя Володимир Борисенко наголошує, що таке рішення прийняли у зв’язку з реконструкцією парку, яка мала би відбутись у мирний час. Проте, як наголошує міський очільник, деякі кроки, як-от демонтаж совєтської символіки можна провести, повідомляє proslav.

    За словами мера, увесь Меморіал Слави буде перенесено до Книшового меморіально-паркового комплексу.

    «Складність процедури в тому, що там є поховання. Якщо б це був просто меморіал, ми б його демонтували та перенесли на зберігання в музей. Але там поховані солдати, тому перепоховання буде робитися силами спеціалізованих служб. Для цього необхідно підготувати місце на Книшовому. Враховуючи те, що капітальні видатки зараз заблоковані, ми розбили роботи на кілька етапів. Це дасть змогу розпочати роботи вже зараз, в той же час не перетворюючи парк на будівельний майданчик», – каже Володимир Борисенко.

    Як наголошує міський голова Борисполя, демонтаж алеї буде проходити у рамках декомунізації та дерусифікації.

    «Час не стоїть на місці, він рухається вперед. Ми також будемо рухатися вперед. Прикладом для нас будуть європейські міста – те, як вони розвивають громадський простір, слідуючи викликам часу. Не треба жити минулим», – наголошує міський голова.

    Найсвіжіше

    Популярне