П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Хасидів просять не їхати в Умань на свято єврейського Нового року

    Національна поліція та Служба безпеки України рекомендують хасидам утриматися цього року від візиту до України на святкування єврейського нового року Рош-ха-Шана, яке цьогоріч припало на 25-27 вересня.

    «Таке рішення прийняте спільно з правоохоронними структурами Ізраїлю та іншими відповідальними органами української влади. Це пов’язано із високою ймовірністю ракетних обстрілів і дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин і завдання шкоди міжнародному іміджу України», – зазначили в СБУ.

    В СБУ кажуть, що ретельно перевірятимуть інформацію щодо можливих загроз для паломників в Україні. Зокрема вже посилено перевірку об’єктів паломництва і маршрутів пересування вірян і вживаються контрдиверсійні та антитерористичні заходи.

    «Водночас попри усі заходи безпеки, Росія може використати приїзд і масове скупчення паломників для влаштування провокацій. Тож з огляду на вищезазначену інформацію просимо утриматися від поїздки до України», – рекомендують в СБУ.

    Натомість ті, хто все ж наважаться на поїздку мають неухильно дотримуватись вимог режимних заходів: комендантської години, реагування на сигнали повітряної тривоги, а також виконувати всі вказівки представників правоохоронних органів.

    Нагадаємо, Хасиди вимагають повернути останки відомого цадика Нахмана із Умані до Ізраїлю. До Умані вже почали прибувати перші хасиди.

    Найсвіжіше

    Популярне