Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Привітання Вселенського патріарха Варфоломія з Днем Незалежності України

    Вселенський патріарх Варфоломій привітав Українців із Днем Незалежності України. Він благословив усіх українців, які борються з агресором та висловив співчуття через війну, яку розпочала Росія, порушуючи всі міжнародні норми..

    Повний текст привітання

    З центру Православ’я Фанару звертаємось до всіх вас, улюблені чада духовні, у цей особливий день, 24 серпня 2022 року, у 31 річницю проголошення незалежності України. Сердечно вітаємо всіх вас із батьківською любов’ю у цей важкий час, коли ви захищаєте свою Батьківщину від іноземних загарбників.

    Історія пов’язує Україну та Вселенський Патріархат з кінця Х століття, коли святий рівноапостольний князь Володимир, немов «купець, що шукає перли», послав послів до Константинополя, де знайшов безцінну перлину Христа. З того часу Мати-Церква Константинополя завжди була поруч з вами, розділяючи ваші радощі та печалі.

    З ласки Божої в ці дні минулого року ми мали честь взяти участь у святкуванні Дня Незалежності в Києві під час нашого першого Патріаршого візиту до вашої гостинної країни після надання Святою і Великою Церквою Христовою Томосу про автокефалію вашій Церкві.

    Минулий рік був часом святкування та радості. Але, на жаль, коли ви шукали добра, прийшло зло? коли ви чекали світла, настала темрява, дні скорботи прийшли назустріч вам (пор. Йов 30, 26-27). З великим сумом і жахом минулого лютого ми дізналися про необґрунтовану агресію Російської Федерації проти вашої країни, що є грубим порушенням міжнародного права. Відтоді ми з тривогою стежимо за розвитком війни та її політичними, економічними, соціологічними та екологічними наслідками.

    Ми переконані, що жодна церква чи християнин не може виправдати чи підтримати будь-яку форму агресії, використовуючи релігійну мову. Покликані бути миротворцями, справжні християни повинні підтримувати всі ініціативи для запобігання конфліктам через діалог, який сприяє порозумінню та примиренню.

    Невпинно підносячи свої молитви до Божої Матері про дарування Україні справедливості та миру, благаємо Господа нашого, щоб ніхто не сумував за родину. І ще благаємо Всевишнього, щоб їхні героїчні сини та дочки не загинули, захищаючи рідну землю.

    Доброчесний український народ ні на кого не нападав, а був змушений боронити свою землю та домівки. Нехай Всемилостивий Господь укріпить усіх вас перенести ці численні біди та нести цей тяжкий хрест. Наш Спаситель Ісус Христос сказав: «Де Я, там і слуга Мій». (Івана 12:26). Ви повинні знати, що Бог завжди з вами, що ця зла і безбожна війна закінчиться. Зло ніколи не переможе добро, темрява ніколи не переможе світло. Після страждань і мук засяє світло Христове, і мир запанує в Україні.

    У березні ми відвідали українських біженців у Польщі в дусі солідарності, щоб принести їм розраду та надію, намагаючись пробудити свідомість міжнародної спільноти щодо цієї трагедії, яка відбувається в Європі. Сьогодні з великою батьківською любов’ю ми втішаємо вас і даруємо всім вам – цивільній і церковній владі, збройним силам, самовідданим медичним професіоналам, освітянам, біженцям по всьому світу, усім українським громадянам і всім людям доброї волі  – наше Патріарше благословення, бажаючи всім вам, щоб «сам Господь миру дав вам мир завжди і в усьому, і нехай буде з усіма вами» (2 Фес. 3:16).

    Переклад Духовного Фронту України. Джерело: ec-patr.org

    Найсвіжіше

    Популярне