П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    За колабораціонізм: Працівників ЗАЕС, які знімались у проросійських відеопостановках, звільнять — «Енергоатом»

    Працівників захопленої Запорізької АЕС, які брали участь у відеопостановках російських окупантів, звільнять за зраду. Такі випадки колабораціонізму поодинокі.

    Про це повідомив оператор української АЕС «Енергоатом».

    У державній компанії розповіли, що кілька днів тому окупанти завезли до Енергодара велику групу пропагандистів. Того ж дня вони провели нараду з військовими в готелі «Аліса». А вже за годину росіяни почали мінометний обстріл промзони АЕС.

    За даними «Енергоатому», стріляли з найближчих околиць Енергодара: звук між пострілом і вибухом становив 1-3 с, отже відстань — від одного до трьох кілометрів.

    Окупанти також вдарили з «Градів» по Нікополю та Марганцю, вбивши та поранивши там кількох мирних українців. «За сценарієм провокації — немовби у відповідь на “українські” обстріли промзони», — вказують в «Енергоатомі».

    Після цього в росії пригрозили зупинити ЗАЕС через нібито українські обстріли.

    Оператор АЕС зазначає, що завезені пропагандисти публікують десятки відео, зокрема й за участю чинних працівників станції: «Стилістика цих “свідчень” зрежисована в дусі “Астанавитесь!” колишнього президента-втікача Януковича».

    З огляду на це у держкомпанії вкотре наголосити: Україна ніколи не вела, не веде і не вестиме обстрілів на майданчику атомної станції та в місті Енергодар. Поодиноких працівників станції, які взяли участь у відеопостановках окупантів, звільняють за зраду та колабораціонізм.

    «Енергоатом» вимагає негайно вивести з території ЗАЕС всіх російських військових, їхню техніку та зброю, а також працівників «росатому».

    Найсвіжіше

    Популярне