Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ відзначили 20-ліття відвідин храму диктатором і атеїстом Кім-Чен Іром

    14 серпня 2022 року на території храму на честь святителя Інокентія Іркутського у російському місті Хабаровськ відбувся урочистий захід, присвячений 20-річчю відвідин цього храму північнокорейським диктатором Кім Чен Іром.

    Про це повідомляє сайт Хабаровської єпархії, передає Духовний Фронт України.

    Північно-Корейський лідер був атеїстом і не сповідував жодну релігію, але для РПЦ це не є перешкодою, щоб урочисто відзначити відвідини ним храму Московського патріархату. Путін потребує підтримки від підсанкційної КНДР і РПЦ теж намагається не прогавити можливостей для похвали в сторону КНДР.

    В урочистостях взяли участь митрополит Хабаровський та Приамурський РПЦ Артемій, заступник голови комітету з внутрішньої політики уряду Хабаровського краю Олександр Івагін, заступник Генерального консула КНДР, керівник Хабаровської канцелярії генконсульства КНДР у Владивостоці Кім Чже Чжон, президент Асоціації корейських організацій в росії Бейк Ку Сен, духовенство Хабаровської єпархії та північнокорейські сім’ї.

    На завершення заходу відбулося покладання квітів до меморіального каменю, встановленого 30 грудня 2018 року на згадку про відвідування храму головою Державного комітету оборони Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Іром.

    Подія співпала із зближенням режиму Путіна із КНДР. Нещодавно Путін написав лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, що дві країни будуть «спільними зусиллями розширювати всебічні та конструктивні двосторонні відносини».

    Також кілька днів тому стало відомо, що Путін клянчить зброю у КНДР.

    Найсвіжіше

    Популярне