П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священнослужінню Вселенського патріарха Варфоломія виповнюється 61 рік

    13 серпня 1961 року 21-річний Дімітріос Архонтоніс отримав перший ступінь священства. Це стало відправною точкою благодатного і жертовного служіння Православній Церкві, якому сьогодні виповнюється 61 рік.

    Тим харизматичний молодий чоловік, який прийшов до митрополії Успіння Пресвятої Богородиці на острові Імврос, щоб бути рукоположеним у сан диякона тодішнім митрополитом Імвросу і Тенедосу блаженнішим Мелітоном Хацісом, є теперішній Вселенський патріарх Варфоломій, передає Orthodox Times.

    Він отримав ім’я Варфоломій під час тієї хіротонії, 13 серпня 1961 року, на честь єромонаха та вчителя Варфоломія з Кутлумусіу (1772-1851).

    Його священницька хіротонія відбулася 1969-го, після чого він був пострижений в архімандрити, а потім у 1973 році його підвищили до митрополита Філадельфії.

    Після упокоєння у Господі старця митрополита Халкидонського Мелітона, він був одноголосно обраний на цей престол у 1990 році, а в жовтні наступного року його обрали Вселенським патріархом.

    Починаючи з 2 листопада 1991 року, в день інтронізації в Патріаршій церкві на Фанарі, Його Всесвятість пройшов блискучий шлях духовного лідера православних і був визнаний як особистість світового авторитету.

    Оскільки сьогодні виповнюється 61 рік священства, а через кілька місяців – 31 рік патріаршества, молимося, щоб Господь дарував йому здоров’я, довгих років життя та сили, щоб і надалі з такою ж силою служити Патріаршому Престолу і надихати все людство!

    Найсвіжіше

    Популярне