П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Литві відкрили кримінальну справу проти Анатолія Шарія. Підозрюють у відмиванні коштів

    Генпрокуратура Литви відкрила кримінальну справу щодо проросійського блогера Анатолія Шарія за підозрою у відмиванні коштів.

    Про це заявила речниця Генпрокуратури Литви Ріта Стундене виданню 15min речник.

    За її словами, досудове розслідування у справі про ймовірне відмивання коштів розпочалося 2 серпня. Розслідування проводить Служба розслідувань фінансових злочинів, організатор прокуратури департаменту карного розшуку Генпрокуратури.

    Журналісти зазначають, що розслідування почалося після заяви росіянина Марка Фейгіна про те, що Шарій з 2012 року, бувши резидентом Литви, міг вести незареєстровану діяльність, отримувати незадекларовані доходи від російських джерел і не платити податки.

    Шарій втратив статус політичного притулку в Литві у січні 2022 року. Коли Департамент міграції після різних звернень почав перевіряти інформацію щодо нього. Департамент державної безпеки надав висновок, що перебування Шарія в Литві становить загрозу нацбезпеці. У червні Шарію заборонили в’їзд до Литви.

    Нагадаємо, правоохоронні органи Іспанії 4 травня затримали проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у держзраді. Згодом іспанські медіа повідомили, що суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд. У нього вилучили паспорт і він зобов’язаний двічі на місяць з’являтися до найближчого суду.

    Шарія підозрюють за двома статтями: про держзраду (ст. 111 УКУ) та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності тощо (ст. 161 ККУ).

    Найсвіжіше

    Популярне