П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Херсонські окупаційні поліцаї передали в місцеву єпархію РПЦ партію крадених ікон

    Дев’ять ікон передали в єпархію російської православної церкви на тимчасово окупованій Херсонщині працівники окупаційної «поліції».

    Поліцаї вже не перших раз передають проросійським церковникам, по суті, крадені релігійні артефакти, й ті з вдячністю приймають те, що здобуте з порушенням й світського законодавства, й норм християнської моралі, повідомляє «Мост».

    «У ході відпрацювання осіб, причетних до скоєння майнових злочинів, оперативники виявили та вилучили 9 православних ікон, які раніше могли бути викрадені з православних храмів», – йдеться в повідомленні «поліції», й з цих слів можна зрозуміти, що окупаційні «правоохоронці» не утруднювали себе доведенням кримінального походження ікон у їх власників.

    Зокрема, не встановлено, де вкрадені ікони, їх просто передали єпархії, вилучивши у людей, по суті, вкравши.

    Така «робота» – грубе порушення й українського, й російського кримінально-процесуального права, де містяться вимоги до правоохоронців довести факт скоєння людиною злочину.

    Але секретар єпархії, о. Максим, ані минулого разу, ані зараз не звернув уваги на такі «дрібниці». А його подячна промова взагалі здивувала.

    «Ми дякуємо співробітника правоохоронних органів за те, що вони те, що їм дістається в ході розшуковий оперативних заходів, передають в єпархію», – сказав священик рпц.

    Тобто, матеріальні цінності окупаційним поліцаям зараз «дістаються». Як трофеї, а, точніше, як здобич розбійників. Недарма вони ховають свої обличчя.

    Найсвіжіше

    Популярне