Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    60% опитаних росіян підтримали б «новий наступ на Київ», а 65% хочуть припинити війну

    Можливе рішення президента Росії Володимира Путіна розпочати «новий наступ на Київ» підтримали б 60 відсотків росіян, при цьому 65 відсотків респондентів схвалили б і намір президента росії укласти мирну угоду та припинити війну.

    Такими є дані соціологічного дослідження служби Russian Field, передає Радіо Свобода.

    Автори опитування зазначають, що його результати можуть не співпадати з реальною думкою респондентів, оскільки «росіяни бояться говорити на цю тему – збільшились відмови, зменшилася щирість».

    Загалом за продовження воєнних дій в Україні висловилася половина опитаних, а за перехід до мирних переговорів – 38 відсотків. Загальний рівень підтримки так званої «спецоперації» (як у Росії називають повномасштабну війну проти України) становить 69%, проти виступають близько чверті респондентів, ще 8% не змогли відповісти.

    Думки, що війна в Україні затягнулася, дотримуються 59 відсотків опитаних, 28 відсотків вважають інакше. 30% учасників опитування вважають, що війна в Україні триватиме ще більше року, 20% сподіваються на її завершення протягом пів року, а 13% – на припинення бойових дій протягом одного-двох місяців.

    У тому, що так звана спецоперація проходить успішно або «швидше успішно», впевнені 62 відсотки росіян. 19 відсотків дотримуються протилежної думки.

    62% опитаних чоловіків у рф заявили, що не готові особисто взяти участь у бойових діях за наявності такої можливості. У травні аналогічний показник становив 55 відсотків.

    Про бажання особисто взяти участь у «спецоперації» заявили 29 відсотків опитаних, третина з яких – віком від 45 до 59 років.

    Охочих допомогти російським військовим матеріально теж небагато: 67% росіян взагалі не готові жертвувати власні кошти на підтримку війни, а 12% згодні витрачати на це не більше 1 тис. рублів на місяць.

    Також, згідно з опитуванням, кожен третій росіянин вірить, що Сонце обертається навколо Землі.

    Нагадаємо, раніше ми проаналізували опитування КМІС. Схоже, що в УПЦ МП немає майбутнього в Україні, адже число прихильників МП скоротилось в чотири рази у порівнянні з 2021 роком.

    Найсвіжіше

    Популярне