Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Кожен третій росіянин вірить, що Сонце обертається навколо Землі – опитування

    Кожен третій росіянин, або 35% переконаний, що Сонце обертається довкола Землі, за 15 років показник зріс на 7 процентних пункти, у той же час лише 12% погодилися з тим, що оберт навколо Сонця Земля здійснює за один місяць (2007 р. – 14%; 2011 р. – 20%).

    Про це пише Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД)

    За даними опитування, при цьому 7% росіян переконані, що радіоактивне молоко можна зробити безпечним, якщо його прокип’ятити.

    У те, що первісні люди могли ходити поруч із динозаврами, вірить кожен п’ятий росіянин, або 21%. Також 44% росіян з числа опитаних вважають, що продукти з ГМО можуть спричинити рак.

    Соціологи зробили віковий зріз науково обізнаних росіян. Зокрема, росіяни з невисоким рівнем наукової грамотності відрізняє старший вік.  Відсоток росіян із середнім рівнем наукової грамотності вищий серед тих, що мають середню спеціальну освіту та старше 45 років а також проживають у невеликих населених пунктах з чисельністю до 100 тис. осіб.

    Групу з високим рівнем наукової грамотності характеризує молодь, ті, хто активно користується інтернетом, мають вищу освіту, проживають у Москві та Санкт-Петербурзі.

    Найсвіжіше

    Популярне