П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Удар по авіабазі у Криму завдано українською зброєю власного виробництва, – світові ЗМІ

    Удар по російській авіабазі біля Новофедорівки на території окупованого Криму завдано Збройними Силами України з використанням зброї «виключно українського виробництва».

    Про це повідомляє The New York Times з посиланням на високопоставленого українського військового, який знайомий із ситуацією, передає ukrmilitary.com

    «Це була авіабаза, з якої регулярно злітали літаки для атак проти наших сил на південному театрі», — сказав український військовий на умовах анонімності.

    Він не став розголошувати тип зброї, яка була використана для нападу, зазначивши лише, що «використовувалося озброєння виключно українського виробництва».

    У міністерстві оборони росії заявили, що причиною вибухів на аеродромі стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». При цьому у відомстві стверджують, що «на аеродромі ніхто не постраждав, авіаційна техніка не пошкоджена».

    На базі розміщувались літаки Су-24М, Су-30СМ, Су-33.

    Радіо Свобода опублікувало супутникові знімки авіабази з сервісу Planet Labs, які були зроблені сьогодні, приблизно за чотири години до вибухів.

    Напад України на російські війська на Кримському півострові означатиме значне загострення війни та збентеження для президента Росії Володимира В. Путіна, який часто говорить про територію, яку він незаконно анексував у 2014 році, як про священну землю.

    Найсвіжіше

    Популярне