Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські авіакомпанії розбирають літаки на запчастини через нестачу деталей — Reuters

    Російські авіакомпанії розбирають авіалайнери, щоб забезпечити запасні частини, які вони більше не можуть купувати за кордоном через західні санкції.

    Про це пише Reuters з посиланням на джерела у галузі.

    Йдеться, зокрема, про контрольований державою “Аерофлот” та два літаки — один Sukhoi Superjet 100 і Airbus A350, обидва експлуатовані “Аерофлотом”, наразі зупинені та розбираються, при тому, що Airbus A350 є майже новим, повідомило джерело, знайоме із ситуацією. Обладнання також було взято з пари літаків Boeing 737 та Airbus A320, оскільки перевізнику потрібні запчастини від цих моделей для інших літаків Boeing 737 та Airbus A320, пише видання.

    Зазначається, що російський уряд ще у червні рекомендував авіакомпаніям використовувати деякі літаки на запчастини, щоб інші літаки іноземного виробництва могли продовжувати літати щонайменше до 2025 року.

    Нові покоління літаків – A320neo, A350, Boeing 737 MAX та 787 – оснащені технологіями, які необхідно постійно оновлювати. За словами західних джерел, протягом року після набрання чинності санкцій зберегти сучасні літаки в експлуатації буде непросто навіть для високорозвиненої інженерної бази Росії. За даними Flightradar24, три із семи літаків Airbus A350, що експлуатуються “Аерофлотом”, у тому числі один, який зараз використовується на запчастини, не злітали близько трьох місяців, зазначають у виданні.

    8 серпня журналісти Reuters повідомили, що у 27 російських збройних системах, що була захоплені українськими військовими за час війни і передані на експертизу, було знайдено понад 450 компонентів, вироблених за кордоном, зокрема у США.

    Найсвіжіше

    Популярне