П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський рабин потрапив до списку санкцій опозиціонера Навального

    Цього тижня найвідоміший політичний дисидент Росії додав одного з найвпливовіших єврейських лідерів країни до списку рекомендованих міжнародних санкцій за його підтримку президента Владіміра Путіна та вторгнення РФ в Україну.

    Рабин Алєксандр Борода, президент Федерації єврейських громад Росії, був включений до оновленого 29 липня списку тисяч «розпалювачів війни та хабарників» ув’язненого російського опозиційного політика Алєксєя Навального, повідомляє Forward.

    Згідно зі звітом Федерації боротьби з корупцією Навального, 54-річний Борода підтримував агресію Росії проти України та дії російської влади.

    Так він опинився в категорії «продажних лідерів думок» у списку разом із головою буддійської традиційної сангхи Росії та заступником муфтія Криму.

    Борода також очолює Єврейський музей і Центр толерантності в Москві. Він є афілійованим з течією Хабад і є першим рабином, включеним до списку Навального.

    Через три тижні Борода повторив у пресі деякі висловлювання Путіна про Україну.

    «В останні роки відбувається систематичне прославлення нацистських злочинців, факельні марші тощо», — сказав він російському інформаційному агентству «Інтерфакс».

    Найсвіжіше

    Популярне