Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив медиків Прикарпаття

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 8 серпня 2022 року прийняв у своїй резиденції – Митрополичому домі медичних працівників з Франківщини, пише сайт ПЦУ.

    До Предстоятеля автокефальної Української Православної Церкви завітали директор департаменту охорони здоров‘я Івано франківської ОВА Ігор Дмитренко, лікар Прикарпатського центру репродукції людини МОЗ України Іван Куйбіда, лікар Міської клінічної лікарні №1 м. Івано-Франківська Іван Харун, директор ДЗ Спеціальзований санаторій «Гірське повітря» МОЗ України Степан Марцинюк, лікар-хірург Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Володимир Петраш, медичний директор Бурштинської центральної міської лікарні Наталія Сачинська, завідуючий відділенням травматології Обласної клінічної лікарні м.Івано – Франківськ Любомир Юрійчук, лікар КНП ІФ ОПЦ ОР Галина Гаврилюк та генеральний директор НКП Івано-Франківський обласний перенатальний центр Юрій Павлушинський.

    У зустрічі також взяв участь єпископ Богородчанський Феогност, вікарій Івано-Франківсько-Галицької єпархії.

    Його Блаженство обговорив з гостями благодійні та гуманітарні проєкти. Зокрема, мова йшла про відкриття на Франківщині будинку для літніх людей, організацію на парафіях центрів збору й розповсюдження допомоги для вимушених переселенців і захисників України та процес створення шелтерів для допомоги постраждалим від домашнього насильства.

    «Разом ми завжди можемо зробити для перемоги і допомоги ближнім на багато більше, ніж поодинці. Тому не даремно говорять, що сила в єдності. Так само і спільна молитва є дуже важливою, бо вона єднає нас з Богом», – зазначив Блаженнійший владика.

    Окрім того, до дня пам‘яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона Митрополит Епіфаній відзначив медичних працівників церковними нагородами.

    Найсвіжіше

    Популярне