П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Не змирився з втратою парафії: Як священник УПЦ МП з озброєною охороною погрожував голові селища

    Усе більше релігійних громад покидають УПЦ МП і переходять до ПЦУ. Повномасштабне вторгнення пришвидшило  цей процес. Але не всі попи можуть змиритися із втратою вірян. Так, від Києвом у смт Пісківка священик УПЦ Московського патріархату у супроводі озброєної воєнізованої охорони “Титан” погрожував селищному голові, змушуючи вирішити “релігійне питання”.

    Про випадок розповів голова селищної об’єднаної територіальної громади Володимир Луцков на своїй Facebook-сторінці.

    Як писав ДФУ, інцидент трапився у суботу, 6 серпня, близько третьої години дня на території Спортцентру – в будинок чиновника “увірвався московський піп Георгій Юрчук у супроводі воєнізованої охорони “Титан”. Погрожуючи зброєю, примушували до “мирного вирішення” релігійного питання”.

    Луцков опублікував в мережі фото з місця інциденту, на яких видно священик і чоловіки в камуфляжній формі з вогнепальною зброєю.

    “Друзі, сьогодні я отримав черговий доказ того, що так звана УПЦ є нічим іншим, як останнім надійним прихистком “русского мира” в нашій державі в цілому і в нашій громаді, зокрема”, – йдеться в публікації.

    Голова ОТГ наголосив, що не боїться погроз і “звернутися у відповідні органи для притягнення до відповідальності винних”.

    Як розповів Луцков, жителі селища не хочуть, щоб парафія відносилася до церкви московського патріархату, і кілька разів зверталися до влади ОТГ з цього питання.

    “Після прийняття рішення 25 чергової сесії, яка відбулася 4 серпня 2022 року “Про звернення депутатів Пісківської селищної ради восьмого скликання до вірян і духовенства УПЦ” я впевнений у позиції депутатів громади. Ми всі єдині в прагненні позбутися цієї нечисті на нашій землі!” – пише глава селищної ради.

    Сам священик Юрчук в коментарях під постом заявляє, що нікому не погрожував, і стверджує, що місцева влада нібито хоче силою перевести громаду в ПЦУ, а ті самі озброєні охоронці “Титан” – це парафіяни, які “захищають церкву від рейдерства”.

    Найсвіжіше

    Популярне