Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа прийняв митрополита Антонія, відповідального за зовнішні зв’язки РПЦ

    Папа Римський Франциск вранці 5 серпня прийняв на приватній зустрічі Голову Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополита Антонія (Севрюка), пишить Новини Ватикану.

    У Ватикані повідомили, що це був перший візит нового голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, який на початку червня змінив на цій посаді митрополита Іларіона (Алфеєва).

    “Зустріч в Апостольському палаці Ватикану стала продовженням екуменічного діалогу між папою Римським та Російською Православною Церквою. 16 березня Святіший Отець і патріарх Московський всієї Русі Кіріл поспілкувалися з відеозв’язку: папа висловив переконання, що щодо драми війни в Україні обов’язок християн та їхніх пастирів – зробити все «в прагненні допомогти миру, підтримати страждаючих, шукати шляхи миру, зупинити вогонь», бо «за війну платять люди”, – повідомляє про зустріч російська служба Радіо Ватикану.

    Агентство Reuters інформує, що Ватикан включив Антонія до списку офіційних зустрічей папи, але не повідомив про деталі приватної аудієнції.

    Відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, який очолює Антоній, повідомив, що розмова велася італійською і було обговорено “численні питання, що стоять на порядку православно-католицьких відносин, у тому числі в контексті політичних процесів, що відбуваються в світі”, повідомило агентство “Інтерфакс”.

    Найсвіжіше

    Популярне