Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Bellingcat ідентифікувала окупанта, який на відео катував українського військового

    Розслідувачі групи Bellingcat та видання The Insider заявляють, що змогли ідентифікувати російського окупанта, який на відео катує чоловіка у військові українській формі. Там кажуть, що воєнним злочинцем є тувинець Очур-Суге Монгуш 1993 року народження.

    Розслідування опублікували 5 серпня.

    Там зазначають, що знущання відбувалися на території санаторію «Привілля» на території окупованої Луганської області. В тортурах брали участь бойовики з батальйону «Ахмат».

    Розслідувачі кажуть, що їм вдалося поспілкуватися з Очур-Суге Монгушом. Він намагався заперечувати свою причетність, але видав себе, заплутавшись у свідченнях. Зокрема воєнний злочинець у розмові визнав і кілька разів повторив, що на одному з відео з окупованого Сєвєродонецька справді він. Також він підтвердив, що відео з тортурами було знято на території санаторію «Привілля».

    Що передувало?

    У російських Telegram-каналах 28 липня поширили відео, де двоє окупантів знущалися з українського військовополоненого. Поруч стояв автомобіль із великою літерою Z на капоті — ця літера, яку окупанти наносять на свою техніку, стала одним із символом збройного вторгнення рф. Двоє російських військових били полоненого та ножем кастрували його.

    На нових відео, які поширили російські канали 29 липня, видно, як, ймовірно, ті ж російські військові вистрілили в голову чоловіку в українській формі після тортур.

    Українські правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни і встановлюють усі обставини цього злочину.

    Найсвіжіше

    Популярне