Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Генштаб: ЗСУ просунулись углиб оборони ворога на Харківському напрямку

    На Харківському напрямку ЗСУ просунулись углиб оборони противника та закріпилися на звільнених територіях.

    Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу, передає Укрінформ.

    «На Харківському напрямку противник активних бойових дій не веде, намагається втримати захоплені території, а також завдає ракетних ударів. Сили оборони України просунулись у глибину оборони противника та закріпилися на звільнених територіях», – сказав Громов.

    На Чернігівському, Конотопському та Сумському напрямках противник продовжує здійснювати обстріли, застосовуючи різні типи артилерії. Але інтенсивність таких обстрілів зменшилася з 50 до 39. За тиждень було зафіксовано один ракетний обстріл.

    Громов також зауважив, що з метою відволікти увагу ЗСУ, в прикордонних з Україною областях розгорнуто угруповання військ прикриття держкордону росії: «До складу цих військ входять строковики або офіцери, які відмовились воювати в Україні».

    Начальник головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, розповів, що імовірність наступу противника з території білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою.

    Нагадаємо, ЗСУ тиснуть на бойову підтримку росіян, завдаючи точних ударів по логістиці.

    Найсвіжіше

    Популярне