Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Маріуполі загарбники зносять меморіал українським військовим, аби встановити пам’ятник Нєвскому

    У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники демонтують меморіал пам’яті військовослужбовців, аби встановити там пам’ятник Алєксандру Нєвскому на коні, передає Укрінформ.

    «Прямо зараз у Маріуполі окупанти демонтують меморіал пам’яті військовослужбовцям з числа маріупольців, які загинули, захищаючи Україну… На місце меморіалу хочуть встановити пам’ятник Олександру Невському на коні. Чому саме йому – невідомо, адже цей персонаж ніякого відношення до Маріуполя не має», – йдеться у повідомленні Маріупольської міськради.

    У міській раді нагадали, що цей меморіал і Маріуполі тоді став важливою складовою оновленої площі Свободи. Він був виготовлений з граніту у формі українського герба, по якому струмує вода як символ пролитих сліз: вода омиває бронзове дубове листя, на кожному з яких – ім’я загиблого Героя.

    «Це (демонтаж українського пам’ятника – ред.) і без того цинічний та жалюгідний вчинок, але російські окупанти та їх пособники пішли ще далі – вони назвали пам’ятний меморіал… фонтаном», – підкреслили у міськраді.

    Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч було депортовано в Росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

    Найсвіжіше

    Популярне