П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Пентагон розпочав закупівлю комплексів ППО NASAMS для України

    Представник Міністерства оборони заявив, що Сполучені Штати перебувають у процесі закупівлі зенітно-ракетних комплексів NASAMS, що використовується як система протиповітряної оборони, для передачі їх Україні. 

    Про це повідомляє пресслужба Міноборони США.

    За словами спікерки американського відомства, вона не має докладної інформації про специфіку укладання контракту на постачання ЗРК, проте Вашингтон “вже перебуває в процесі закупівлі системи”.

    “У мене немає дати постачання NASAMS… Ми просуваємося в цьому питанні”, — запевнила представниця Пентагону.

    Зазначимо, що мобільний комплекс NASAMS (National/Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) — це зенітно-ракетний комплекс, що використовується як система протиповітряної оборони. Зокрема, такі комплекси задіяні у захисті Білого дому. Основна тактична одиниця ЗРК — батарея, що складається з трьох взводів: 9 пускових установок, кожна з яких може випустити 6 ракет, 3 РЛС та 1 оптоелектронний комплекс наведення NTAS. Дальність ураження: залежно від типу ракет — від 20 до 180 км. Систему NASAMS виробляє консорціум американської корпорації Raytheon Technologies та норвезької групи Kongsberg.

    Фото: Армія Інформ

    Найсвіжіше

    Популярне