Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: застосування і володіння ядерною зброєю є аморальним

    З нагоди початку конференції ООН, присвяченої переглядові Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, Папа Римський Франциск через Твіттер наголосив на тому, що шукання миру шляхом «рівноваги терору» отруює стосунки між народами.

    «Застосування ядерної зброї, як і володіння нею, є аморальним. Старатися забезпечити стабільність і мир через фальшиве почуття безпеки та “рівновагу терору” неминуче веде до отруєних стосунків між народами і стає перешкодою для справжнього діалогу», – наголосив понтифік.

    Такий заклик з’явився в обліковому записі Святішого Отця в соціальній мережі Твіттер в понеділок, 1 серпня 2022 року, з нагоди початку Конференції ООН на тему перегляду Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, повідомляє Vatican News. Згаданий документ вже понад 50 років є оплотом проти поширення ядерної зброї та залишається головним регуляторним інструментом цивільної та військової ядерної енергетики. Трактат закріплює невід’ємне право на атомну енергетику, але забороняє поширення ядерної зброї.

    Найсвіжіше

    Популярне