П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Майже 80% українців – за закриті кордони, візи та митниці з Росією

    Абсолютна більшість українців – 79% – вважають, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони з візами та митницями.

    Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), передає Укрінформ.

    Лише 11% вважають, що Україна та Росія мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз і митниць. Також лише 1% респондентів виступають за об’єднання в одну державу.

    Як зазначили соціологи, у порівнянні з періодом перед повномасштабним вторгненням (станом на лютий 2022 року) із 44% до 79% зросла частка тих, хто вважає, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони з візами і митницями. Натомість із 48% до 11% стало менше тих, хто виступає за «дружні» відносини між країнами. Також з 5% до 1% знизилася частка тих, хто виступає за об’єднання в одну державу.

    Також опитування засвідчило, що у всіх регіонах переважна більшість (від 86% на заході до 70% на сході) вважають, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони з візами і митницями. Крім того, у всіх регіонах порівняно з лютим значно зросла частка тих, хто виступає за закриті кордони. Зокрема, якщо на півдні і сході ще в лютому більшість виступали за «дружні» відносини, то зараз переважна більшість вважає, що між Україною та Росією мають бути візи та митниці.

    При цьому соціологи вказують, що у розрізі лінгво-етнічних категорій населення України більшість виступають за те, щоб між Україною і росією були закриті кордони з візами та митницями. Навіть серед російськомовних росіян 52% виступають за закриті кордони, а за «дружні» відносини – 35%. І лише 3% стверджують, що Україні і росії слід об’єднатися в одну державу.

    Найсвіжіше

    Популярне