Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Із такими людьми ми просто зобов‘язані перемогти», – Стерненко про священника ПЦУ, який пережив полон

    Громадський активіст Сергій Стерненко розповів про капелана і священника Православної Церкви України Василя Вирозуба. Отець потрапив у полон до російських окупантів на судні “Сапфір” і пережив катування.

    «Це мій друг та духівник отець Василь Вирозуб. Коли 24 лютого росіяни захопили Зміїний, він вирушив на судні «Сапфір» разом із іншими священниками з гуманітарною місією. Оскільки спочатку вважалось, що усі наші захисники на острові загинули, було сподівання забрати тіла. Та для росіян нема нічого людського. Тому вони узяли священників у полон», – пише у Фейсбуці Стерненко.

    Він додав, що священники є не комбатанти, що прибули із гуманітарною місією на острів.

    «Під час перебування у полоні отця Василя катували. Били, застосовували тортури струмом, утримували у нелюдських умовах без їжі та сну. Було багато «допитів». На них російські виродки вимагали повідомити про те, як у нас працює армія, ставили питання про мене та Яроша і… розпитували на повному серйозі про місце перебування Степана Бандери. Це не жарт», – ділиться Стерненко.

    За словами громадського активіста, коли отця Василя Вирозуба брали у полон, один російський воєнний злочинець показував йому на крейсер «Москва», і казав, що вже за тиждень України не буде.

    «Та Україна є та буде. А крейсера «Москва» вже нема. Не буде і росії у її нинішньому вигляді. Коли я бачився із отцем, він мені сказав, що під час потрапляння у полон він покидав одну Україну, а повернувся у зовсім іншу. В саме ту країну, за яку ми боролись. Країну, де люди готові її боронити у всіх сферах та повсякчас. Країну, яка не здається, і яка б‘є ворога. І це дуже надихає.  Отця Василя повернули з полону.
    Вірю, що і інших наших повернуть. Знаю, що ми переможемо. Бо з такими людьми ми просто зобов‘язані перемогти», – підсумував Сергій Стерненко.

    Найсвіжіше

    Популярне