Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив хрест для Софії Київської

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній освятив хрест, що буде встановлений на своє історичне місце, на одну з бань Святої Софії Київської, замість того, що впав у січні від сильного вітру.

    Новий триметровий хрест був виготовлений коштом вірянина нашої Церкви Юрія Соколова та його сім’ї. Вага хреста 100 кг, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Звертаючись після освячення хреста до присутніх, митрополит Епіфаній зауважив, що воно звершується напередодні Дня вшанування пам’яті великого рівноапостольного князя Володимира і чергової річниці Хрещення Руси-України.

    «До того ж, в цьому році поруч з цими святами ми будемо вперше відзначати і День державності України. Це невипадково. Ми маємо славетну історію, яку повинні знати і добре пам’ятати. Бо ми живемо в час гібридної війни, коли агресор застосовує всі методи, щоби знищити нашу державність, знищити нас як окрему націю. Ця війна триває не останніх 5 місяців, не останніх 8 років – вона триває вже декілька століть. І на долю нашого покоління випало цю війну завершити», – зазначив Предстоятель.

    Він висловив щиру подяку всім тим, хто долучався до спорудження нового хреста, який буде прикрашати славетну Софію Київську надалі.

    «Ми віримо, що це хресне знамення буде відганяти всяке зло від нашого Києва. Бо ми знаємо, що кілька місяців тому сталося чудо: Господь відкинув нашестя ворогів від Києва, вони відійшли. Це наша Матір Небесна, Молитовниця-Оранта, Яку ми вшановуємо, покривала нас Своїм омофором і відігнала від нашої столиці, від нашого духовного центру ворогів, які намагалися нас поневолити, – сказав Митрополит Епіфаній. – Тому дозвольте від імені Церкви подякувати нашим меценатам, добрим людям, які долучаються, роблять такі добрі історичні справи. Бо хрест буде поставлений і стоятиме довго. Коли і нас вже не буде, а добрі справи будуть свідчити про те, що наше покоління також вболівало, долучалося і робило щось для того, аби давня Софія Київська і надалі залишалася такою красивою, ошатною і прекрасною нашою православною і національною святинею».

    Найсвіжіше

    Популярне