П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Антіохії засудив напад повстанців на відкриття церкви на півночі Сирії

    Патріарх Антіохійської Православної Церкви Іоанн X засудив терористичний акт, який стався в місті Сукайлабія на півночі Сирії під час урочистого відкриття храму Святої Софії, який приписали озброєним терористичним групам.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарх Антіохії заявив про це в телефонній розмові з митрополитом Хами Ніколаєм Баальбакі, згідно із заявою Патріархату, в якій також наголошується, що діти Сукайлабії платять за свою віру кров’ю і що теракт є огидним, осудливим і жалюгідним.

    Патріарх Антіохії висловив глибокі співчуття загиблим та побажав якнайшвидшого одужання постраждалим, а також співчуття дітям Сукайлабії.

    «Наші діти в Сукайлабії платять за свою віру кров’ю. Те, що сталося в Сукайлабії, є підлим і осудним актом тероризму», – сказав патріарх Антіохійський Іоанн.

    За даними Афінського інформаційного агентства, 12 людей отримали поранення в результаті атаки, коли БПЛА, випущений повстанцями, влучив у місце, де проходила церемонія відкриття церкви в провінції Хама (центральна частина).

    Спочатку агентство повідомило про двох загиблих і дванадцятьох поранених через «ракету, випущену терористичними групами по релігійному зібранню в місті Сукайлабія, поблизу Хами».

    Атака, як повідомляє Афінське інформаційне агентство, сталася через два дні після російського бомбардування, в результаті якого загинули семеро людей, у тому числі четверо дітей, у провінції Ідліб, останньому оплоті джихадистів і повстанців у Сирії.

    Найсвіжіше

    Популярне