Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ про УПЦ МП: «Атеїст Нєвзоров свідчить правду, а ви підтанцьовуєте дияволу!»

    Джерело: священник ПЦУ Віктор Мартиненко.

    В стрічці зустрів цей колаж. Промовиста картинка. Правдива.

    Згадується євангельське: “Приідетъ час, да всякъ іже убіетъ вы, мнится службу совершати Богові” (Настає час, коли кожен, хто вб’є вас, думатиме, що службу складає Богові).

    У мене з тим фото свої спогади. Та фотографія не цьогорічна, то з 2014 року. Збіговисько з нагоди чергової річниці гундяєва. Є на тому фото і мій колишній архієрей. Познайомилися ми, як той ще був ієродияконом. Приятелювали, дружили можна сказати. Спілкувалися, разом працювали і відпочивали. Він вперше з єпископів МП служив панахиду на могилах УПА і не боявся згадувати дядька-бандерівця. Співали разом повстанських пісень…

    Непоганий же чоловік. Не дурний, веселий. У спілкуванні простий. Зикіну так прикольно копіював.

    А тут, як затьмарилося щось. 2014 рік. Вже Крим забрали, увійшли на Донбас. Почалася війна.

    – Поїду, – каже – в Москву.

    – Ніхто з наших не їде, – кажу йому, – не Симеон не Никодим.

    – А я поїду!

    От з того лютого я пішов з посади єпархіального прес-секретаря. І фотку цю пам’ятаю: “Єпископат УПЦ на збіговиську в країні-агресорі”.

    І нічого їм за те не було. Бо не на часі. Бо СБУ своя. Начальники у вівтарі стоять. З міністрами бухаємо. А народ все одно в церкви прийде. І попи мовчатимуть…

    Зараз інші їздять. Є свіжі фотографії. Теж огидно від них на душі. Бо особисто знаю кількох. Один навіть однокурсник.

    Стоїть там один що носить титул “Івано-Франківський і Коломийський“. Ага, досі вважається Франківським архієреєм. Ніхто його досі не почислив заштат. – Ой, у нас ганєнія в Іванафранковскє!

    Ось, подивіться, отці-браття з МП, – то ВАШІ діючі єпископи там стоять. Вам кинули кістку 27 травня, ви її гризіть, а вони де були там і будуть. Бо “ідеже сокровище ваше, тамо і сердце ваше будетъ”…

    “Мнится службу совершати Богові”…

    Хрестяться, цяцьками своїми один перед одним випєндрюються. Про яку віру ви можете говорити, бляді? Ви ж на балу у сатани!

    Моргенштерн з трьома шістками на лобі виявився більш моральним ніж ви!

    Атеїст Нєвзоров свідчить правду, а ви підтанцьовуєте дияволу!

    Гламурні інстаргамерши і теревідучі, не боячись переслідувань і арештів, свідчать правду, а бородаті діди, що звуть себе монахами, християнські єпископи, які по сану своєму мали б свідчити істину сильним світу цього – співають осанну Нерону!

    “І ви­гукнув він сильно, гучним голосом, кажучи: упав, упав Вавилон, велика блудниця; він зробився житлом бісів і пристановищем усякому нечистому духові, пристановищем усякому не­чистому й огидному птахові; бо лютим вином блудодіяння свого вона напо­їла всі на­роди, і царі земні любо­діяли з нею, і купці земні розбага­тіли від великих розкошів її.” (Апокаліпсис 18,2)

    Найсвіжіше

    Популярне