Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священиків ПЦУ катують на окупованих територіях, – митрополит Димитрій (Рудюк)

    Православні священики, що належать до Української Церкви під керівництвом Києва, тікають з окупованих Росією районів України. Тих, хто залишається, часто катують, пише CNE.

    Про це говорить Львівський митрополит Димитрій (Рудюк) в інтерв’ю католицькій німецькій щоденній газеті Die Tagespost. За його словами, були розстріляні п’ять православних священиків, а священик-монах був закатований до смерті.

    Митрополит також заявив, що продовжувати пастирську роботу на окупованих Росією територіях практично неможливо.

    “Коли російська армія входить в який-небудь район, солдати шукають священиків і перевіряють, до якої Церкви вони належать. Для цього у них є готовий список питань. Такий список був знайдений під Києвом”, – сказав митрополит ПЦУ.

    З початку війни близько 600 парафій, в основному з Центральної України, перейшли з московського керівництва до київського.

    Але і в східних частинах України українці відвертаються від Росії. Die Tagespost також взяла інтерв’ю у єпископа Василя Тучапця, екзарха УГКЦ в Харкові. Він каже, що до вторгнення 24 лютого в Харкові говорили майже тільки російською мовою. Тепер матері і батьки, чиї сини були вбиті російською армією, просять у нього молитовники українською мовою, тому що вони більше не хочуть молитися російською. “Війна щось змінює в людях”, – додав він.

    Найсвіжіше

    Популярне