П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Для нас це дуже важливий знак підтримки»: Глава УГКЦ зустрівся з послом США в Україні

    У вівторок, 19 липня, у Києві Блаженніший Святослав, глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з послом США в Україні пані Бріджит Брінк. Зустріч відбулася на прохання пані посла.

    Пані Брінк подякувала Блаженнішому Святославу за можливість зустрічі, яка відбувається в контексті зустрічей з представниками усіх Церков і релігійних організацій України як посла, що розпочинає дипломатичну місію в Україні, повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

    У розмові пані посол цікавилася життям Української Греко-Католицької Церкви. Вона відзначила, що наша Церква є дуже активною, зокрема в умовах війни, у підтримці наших людей, які постраждали від війни. Також Бріджит Брінк зауважила, що УГКЦ присутня і діяльна в США, що означає, що це глобальна Церква, яка об’єднує українську діаспору з усього світу. На її переконання, саме тому наша роль сьогодні особлива, порівняно з іншими Церквами і релігійними організаціями.

    Глава УГКЦ подякував пані Брінк за те, що вона у Києві: «Ласкаво просимо до Києва! Дякую, що Посольство США і працівники знову повернулися до праці в столиці України. Для нас це дуже важливий знак підтримки». Блаженніший Святослав також подякував США за те, що підтримують Україну, український народ у непростий момент і роблять все для того, щоб українці справді могли гідним чином пережити непростий етап своєї історії.

    Відтак сторони говорили про історію Церкви, про екуменічну ситуацію в Україні. Пані Брінк цікавилася стосунками і способом співпраці в контексті Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

    Насамкінець Предстоятель УГКЦ підкреслив, що Україна, зокрема католики України, очікують приїзду Папи й сподіваються, що цей візит відбудеться якнайшвидше.

    Раніше пані Бріджит Брінк зустрілась з предстоятелем Праославної Церкви України митрополитом Епіфанієм, а також з очільником УПЦ МП митрополитом Онуфрієм.

    Найсвіжіше

    Популярне