П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Болгарської Церкви нагородив проросійського бізнесмена

    Болгарський бізнесмен, почесний консул Росії Георгій Гергов отримав почесне звання архонта Пловдивської єпархії Болгарської православної Церкви.

    «Хочу висловити подяку пану Гергову і його заслуги в тому, щоб православ’я в Пловдиві пустило ще глибше коріння настільки, що ніхто і ніколи не зможе його викорінити», – наголосив митрополит Плодивський Миколай.

    Пловдивського бізнесмена та колишнього члена вищого керівництва соціалістичної партії Георгія Гергова минулого року виключили з партії за ініціативою лідера Корнелії Нінової, яка звинуватила його у співпраці з іншими політсилами. Як власник софійського ЦУМу він відіграв ключову роль в організації неформальної зустрічі колишнього генпрокурора Сотіра Цацарова з видавцем “Сеги” і власником “Овергазу” Сашо Дончевим на початку 2017 року. Справа отримала назву ЦУМгейт.

    Нещодавно посол Росії в Болгарії Елеонора Мітрофанова відзначила внесок Гергова у захист пам’ятника Альоші – монументу совєтському “воїну-освободітєлю”.

    Архонтом Пловдивської єпархії також є торговець зброєю Петар Манджуков. Звання він отримав після того, як у 2012 році пожертвував 1 мільйон левів на будівництво храму.

    Звання “архонт” (відзнака заслуг перед православною церквою) не існує в нагородному фонді Болгарської православної Церкви та її підрозділів, воно не може присвоюватися від її імені і не визнається Болгарською церковною відзнакою. Цю заяву зробив у 2007 році Священний Синод після присвоєння титулу бізнесмену Славі Біневу в Римі тодішнім митрополитом Старозагорським Галактионом.

    Найсвіжіше

    Популярне