Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Вінниці провели в останню путь чотирирічну Лізу, яка загинула від російських ракет

    У неділю, 17 липня, після закінчення недільної Літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ відбувся чин відспівування чотирирічної Лізи Дмитрієвої, яка загинула 14 липня внаслідок ракетного удару по центру Вінниці. Цей черговий терористичний акт, що здійснила російська федерація на території України, забрав життя 24 людей. Ліза була однією з трьох дітей, які загинули того дня від рук російських агресорів.

    Чин відспівування, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, звершив ключар Преображенського собору протоєрей Віталій Голоскевич. Багато вінничан зібралося у храмі, щоби розділити біль втрати з батьком і рідними Лізи. Мати дівчинки, з якою Ліза на початку війни переїхала з Києва до Вінниці, знаходиться ще у лікарні після отриманих поранень, повідомляє пресслужба єпархії.

    Під час молитви люди не стримували сліз. Плакали і священнослужителі. Звертаючись до присутніх, протоєрей Віталій зауважив, що чин похорону дитини відрізняється від чину відспівування дорослої людини, насамперед, тим, що у молитвах не звучать прохання про прощення гріхів, а є лише нагадування Богу про невинність душі дитини і спомин про обіцянку Христа прийняти дітей у Свої оселі.

    Разом із тим священник наголосив, що кров невинних жертв, а особливо дітей, волає до Бога про помсту, і швидкий та неминучий суд Божий над вбивцями не забариться. А маленька Ліза, як ангел буде молитися за свою родину і за всю Україну, буде просити у Бога, щоби російські окупанти були вигнані з нашої землі і в Україні запанував справедливий мир.

    Найсвіжіше

    Популярне