Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Отець Андрій: Для мене була бажана, канонічна альтернатива МП в Україні, яка б не підпорядковувалась Москві

    Священник ПЦУ отець Андрій Дудченко, який приєднався до Української Церкви на Об’єднавчому соборі в 2018 році розповів, що для нього завжди була бажана канонічна альтернатива московському патріархату в Україні, яка б не підпорядковувалась Росії.

    «Для мене особисто давно була бажана поява певної канонічної альтернативи, якщо так можна висловитись, Московському патріархату в Україні. Тобто, що я маю на увазі? Маю на увазі православну Церкву, яка була би не підпорядкована Москві, але була би визнана в православному світі», – розповів священник в інтерв’ю Духовному Фронту України.

    Він додав, що коли за підтримки Вселенського патріарха Варфоломія у 2018 році тоді це стало можливим, тоді він долучився до ПЦУ

    «Тобто, цей день ми наближали, як могли. Ми тут, я маю на увазі і наших однодумців друзів із колишнього московського патріархату, які тоді були і себе особисто там і своїх друзів і так далі», – ділиться отець Андрій.

    Крім цього, він нагадав, як у 2004-2005 роках відправляв листи на Фанар з проханням розв’язати питання розколу в Україні.

    «Свого листа на Фанар патріарху Варфоломію я ще писав взимку 2004-2005 року після Помаранчевої революції одразу, з проханням допомогти нам розв’язати питання, щоби в Україні була Православна Церква, визнана Вселенським православ’ям, але незалежна від Московського патріархату».

    Найсвіжіше

    Популярне