Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Порфирій поспілкувався із президентом Сербії та прийняв делегацію командування жандармерії

    Патріарх Сербський Порфирій та члени Священного Архієрейського Синоду єпископи Сремський Василій, Бацький Іриней, Зворницько-Тузланський Фотій і Крушевацький Давид 16 липня поспілкувались з президентом Республіки Сербія Олександром Вучичем.

    Про це йдеться на сайті Сербського патріархату, передає Духовний Фронт України.

    Під час зустрічі, в якій також взяв участь експрезидент Боснії і Герцеговини Мілорад Додік, президент Вучич поінформував патріарха та членів Синоду Сербської ПЦ про хід переговорів, що ведуться під егідою Європейського Союзу щодо Косово і Метохії, ситуацію в південній сербській провінції, а також про економічну та соціальну ситуацію в Сербії.

    Сербський член президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік ознайомив співрозмовників із ситуацією в цій країні, особливо щодо Республіки Сербської, а також усіма труднощами, з якими стикається сербський народ.

    Сербський патріарх Порфирій та члени Синоду вказали на необхідність національної єдності та збереження життєвих інтересів сербського народу в цілому. Відповідно, вони висловили свою стурбованість становищем релігійної освіти в системі освіти Сербії та попросили підтримки президента Сербії, щоб змінити позицію держави з цього питання.

    Водночас представники Сербської Православної Церкви попросили президента Вучича бути відданим захисту традиційних цінностей сербського суспільства, особливо зберігаючи та плекаючи найвищі сімейні цінності, як фундамент, на якому тримається вся спільнота.

    Наприкінці члени Синоду звернулися до президента Вучича та сербського члена президії Боснії та Герцеговини Мілорада Додіка  і наполягати на проведенні самостійної та незалежної зовнішньої політики.

    Також 15 липня 2022 року патріарх Сербський Порфій прийняв делегацію командування жандармерії в патріаршому палаці в Белграді. Делегація жандармерії мала наступний склад: командувач жандармерії генерал Деян Лукович та інші.

    Нагадаємо, угода з Сербською Церквою спричинила політичну кризу в Чорногорії. Також Сербський патріарх служив у храмі Московського патріархату в Белграді і вітав росіян.

    Фото: СПЦ

    Найсвіжіше

    Популярне