П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нардеп Ігор Гузь пропонує змінити законодавство, для пришвидшення переходів до ПЦУ

    Народний депутат Ігор Гузь, який започаткував ініціативу Єднаймося, яка потрібна для того, щоб сприяти інформаційно і дати парафіянам можливість швидко перейти до ПЦУ, запропонував змінити законодавство, щоб зменшити перешкоди для приєднання парафій до ПЦУ.

    Про це нардеп написав у Фейсбуці.

    «🇺🇦 Українській державі – українська церква… На днях зустрівся з очільником Володимир-Волинської єпархії ПЦУ Матфеєм Шевчуком. Спілкувалися про те, яка ситуація та настрої в громадах, де здійснили переходи. Обговорили проблему, з якою найчастіше стикаються парафіяни, що почали процес переходу в ПЦУ. Справа в тому, що священники московського патріархату, які не підтримали своїх прихожан у переході до ПЦУ, часто, умисно переховують статути релігійних громад і не віддають з метою перешкоджання реєстрації нових релігійних громад. В результаті складається ситуація коли більшість парафіян, які прагнуть перейти в ПЦУ не можуть повноцінно розпоряджатися церковним майном, зокрема храмами», – пише депутат.

    Він запропонував змінити законодавство, щоб усунути цю проблему.

    «Для того, щоб усунути проблему, необхідно вилучити підпункт 2 частини 4 статті 14 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, де йдеться про обов’язковість надання до органів реєстрації оригіналу чи засвідченої копії статуту попередньої релігійної громади», – підсумував нардеп.

    Нагадаємо, нещодавно ПЦУ заявила про перешкоджання релігійним громадам у виході з-під влади Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне