Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Франківську частина священників УПЦ МП перейшла до ПЦУ, – Марцінків

    Частина священників та громади УПЦ московського патріархату храму на вулиці Довженка в Івано-Франківську перейшла до Православної церкви України.

    Про це під час прямого ефіру у фейсбуці повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

    “Українській церкві по вулиці Довженка бути. Вчора ворота на церковне подвір’я були нарешті відчинені і представники новоствореної громади Православної церкви України отримали своє законне право потрапити туди.

    Приємно здивувала поведінка окремих священників московського патріархату, котрі, незважаючи на певні вагання, зробили мужній крок, вирішили покинути тенета руського міра та перейти разом із віруючими на службу до ПЦУ. Інші все ж таки мирно зустріли представників громади та вступили з ними в діалог. Дякуємо їм за толерантне та чуйне ставлення до своїх колишніх одновірців, але, на жаль, вони поки що залишилися на роздоріжжі та не перейшли у ПЦУ”, – сказав Марцінків.

    Він закликав прихожан та окремих священників УПЦ з розумінням ставитися до вибору парафіян громади ПЦУ та не чинити спротиву. “Не варто таким чином підігравати підступним намірам росії розділити громадян України у питаннях віри”, – додав міський голова.

    Нагадаємо, в Івано-Франківську декілька років триває конфлікт між владою та УПЦ Московського патріархату. Міськвиконком на початку року після багаторічних судів домігся виселення парафії УПЦ МП з приміщення колишнього дитячого садка на вулиці Чорновола.

    З початку повномасштабного вторгнення РФ міський голова та громада закликають парафію УПЦ МП на вул. Довженка перейти до ПЦУ. Руслан Марцінків неодноразово заявляв про перехід церкви до ПЦУ. Водночас офіційні представники УПЦ МП заперечують цю інформацію та просять про захист Зеленського.

    Найсвіжіше

    Популярне