Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Цивільні просять вивезти їх зі Святогірської Лаври, ченці виїжджати відмовляються – розвідка

    На території Святогірської лаври, що постійно обстрілюється російськими окупантами, досі перебувають до 600 мирних жителів. Вони попросили про евакуацію. Близько 100 ченців відмовляються залишати територію монастиря.

    Україна працює над встановленням режиму припиненням вогню та організацією гуманітарного коридору зі Святогірської лаври, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони..

    Близько 70% із 600 мирних жителів на території монастиря – паломники та місцеві мешканці, які намагалися знайти притулок від обстрілу. Значна частина прочан прибула до лаври ще до початку активних бойових дій.

    “Надалі через активні бойові дії мирні жителі не змогли евакуюватися у безпечне місце та звернулися з проханням про організацію безпечного коридору”, – сказано в повідомленні.

    Водночас близько 100 ченців відмовляються залишати територію монастиря. Частина з них через поранення, вік і хвороби перебувають у важкому стані, що унеможливлює їх евакуацію. Для них організується доставка гуманітарних вантажів – їжі, води та медикаментів. Також постраждалим буде надано необхідну медичну допомогу.

    Найсвіжіше

    Популярне