Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська Церква Християн Віри Євангельської переходить на григоріанський календар

    Комітет Української церкви християн віри євангельської  6 липня рекомендував всім помісним Церквам об’єднання використовувати єдиний календар та залишити в минулому розділення на «новий» і «старий» стиль.

    Це найбільший союз п’ятидесятників, який слідом за баптистами (ЄХБ) остаточно обрав єдину дату святкування із всім світом, передає сайт Християни для України.

    Протягом останніх років набула поширення практика подвійного святкування (Різдво і 25 грудня, і 7 січня), але все ж вона слугувала перехідним етапом. Нарешті найбільші Протестантські Церкви переходять на григоріанський календар і це сигнал позитивних тенденцій.

    Для довідки: григоріанський календар поступово впроваджувався в Європі з XVI століття. Україна перейшла на нове літочислення на початку ХХ століття, проте більшість Церков зберегли юліанський календар. Для протестантів перехід на григоріанський календар є простішим, адже їх теологія не надає великого значення сакралізації дат. В українських православних і греко-католиків календарна дискусія ще триває.

    Найсвіжіше

    Популярне