Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США та ПЦУ передали допомогу 118 лікарням України

    118 українських лікарень отримають від ПЦУ та УПЦ США великий вантаж медикаментів, серед яких антибіотики, ліки для нормалізації тиску, від тахікардії, хвороб коронарної артерії, перев’язувальні матеріали, бандажі, кровоспинні засоби, дитяче харчування, ноші, ходунки, предмети гігієни та інше.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    13 липня за сприяння Блаженнійшого Митрополита Епіфанія на території Свято-Михайлівського Золотоверхого собору відбулася передача цих медикаментів на загальну суму понад 210 млн гривень від парафії святого Андрія у Вашингтоні та її настоятеля протоієрея Володимира Штеляка.

    «Нам важливо, щоби ці медикаменти безпосередньо потрапили в ті лікарні, де їх насправді потребують, бо ліки специфічні, і тільки лікарі знають, як і кому їх потрібно вчасно надати. Тому нехай Господь допомагає всім нам творити добрі справи в час війни, а разом, я переконаний, ми обов’язково переможемо», – сказав під час заходу Митрополит Епіфаній.

    Перша частина допомоги одразу буде направлена до Головного військового клінічного госпіталю та Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни. Решта, відповідно до потреб, буде розподілена між лікарнями: процесом розподілу допомоги займеться Міністерство охорони здоров’я, а доставити їх до місця призначення допоможе Благодійний фонд родини Довгих «Можемо разом».

     

    У заході взяли участь Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, адже процесом розподілу допомоги займатиметься Міністерство охорони здоров’я та народний депутат України Олесь Довгий, благодійний фонд родини якого «Можемо разом» здійснить доставку ліків безпосередньо до медичних установ України.

    Найсвіжіше

    Популярне