Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Школу екологічної освіти в Яніні назвали на честь «Вселенського Патріарха Варфоломія»

    Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив на необхідності інтенсивної боротьби за захист природи, екологічну свідомість та освіту суспільства під час церемонії відкриття Школи екологічної освіти в Центрі перероблення відходами міста Яніна (Греція).

    Про це повідомляєorthodoxtimes.com, передає Духовний Фронт України.

    Школа екологічної освіти була удостоєна імені «Вселенського Патріарха Варфоломія», оскільки Вселенський Патріарх бореться за захист навколишнього середовища і як підкреслив митрополит Максим, за його екологічну усвідомленість, пов’язану з питаннями віри та нашого Святого Передання.

    З 1989 року Вселенський Патріархат бореться з екологічною кризою, підкреслюючи антропологічні, моральні та духовні корені екологічних проблем.

    Вселенський Патріарх Варфоломій із захопленням зазначив, серед іншого, що «місце, де ми перебуваємо, є місцем практичної екологічної поведінки. Перероблювання відходів є кроком у правильному напрямку, і потрібно докласти багато подібних зусиль, які нагадують про масштаби сьогоднішньої екологічної проблеми та сприяють ширшому усвідомленню необхідності змін і ставлення до природного середовища, що знаходиться під загрозою зникнення».

    «Ми вдячні тим, хто мав ініціативу створити цю Школу екологічної освіти в Яніні, і тим, хто сприяє її хорошому розвитку. Екологічна свідомість має бути багатовимірною; це має бути зроблено в школі, в сім’ї та в церковному катехизі через приватні ініціативи. З цими простими думками та почуттями ми відкриваємо Школу екологічної освіти Яніни та бажаємо успіхів у роботі викладачам та студентам», – додав патріарх.

    Вселенський Патріарх сказав, що сьогодні людство стикається зі своєю власною провиною, перед лицем важких і великих екологічних проблем, які проходять протягом усієї його історії, і продовжив: «Екологічна проблема виявила, що наш світ є єдність, що наші проблеми глобальні та спільні. Це особливо чутливо; людство усвідомлює серйозність екологічної кризи і поводиться так, ніби не знало».

    У своїй промові після освячення та церемонії інавгурації митрополит Іоаннінський Максим згадав про зусилля, вказавши на переваги перероблювання відходів.

    Нагадаємо, площа при церкві Св. Паїсія в Яніні отримала назву на честь патріарха Варфоломія. Також відбулась патріарша Божественна Літургія на свято преподобного Паїсія в Яніні.

    Найсвіжіше

    Популярне